vineri, 15 ianuarie 2010

Draga Catalina,

Pentru ca tot ti-am spus de acel film, m-am gandit ca ar fi un bun material pentru o prima postare. M-am gandit doar ca esti cam ocupata cu... altele si ca nu vei avea timp sa il urmaresti.
As putea foarte bine sa incep cu acea parte in care, in majoritatea cazurilor, un baiat, respectiv barbat, se retrage oarecum in cochilia lui protectoare, atunci cand cineva este gata-gata sa mai afle cate ceva despre el, despre felul lui de a fi. Aici, din cate mi-ai reprosat in mai multe randuri, tin sa fiu de acord cu tine si recunosc ca ma regasesc in acea "majoritate". Dar, pentru moment, sa lasam asta.
Noi, oamenii, dupa cum bine se stie, ne asemanam foarte bine cu lumea animalelor (si spun bine ca noi ne asemanam cu animalele si nu invers; nah... acum fiecare cu conceptiile si parerile lui). Acum sa fac legatura si cu filmul, ca doar de aici am plecat:

"In regatul animalelor, cand doi membri ai unei turme se holbeaza unul la celalalt, e un test de dominare. Primul care se uita in alta parte este considerat cel slab. Intre un barbat si o femeie, cartile sunt impotriva barbatului pentru ca, sa recunoastem, de fiecare data cand un tip cunoaste o fata... vrea sa-i verifice sanii." (tin sa comentez ca aici nu e si cazul meu...) "Deci, un barbat trebuie sa fie puternic sa nu se uite in jos, spre acele minunatii, si sa se uite chiar in ochii ei. Odata ce barbatul pierde acest test, femeia stie ca are o mare putere secreta asupra lui..."

Chiar aseara a fost o emisiune pe D. Science, " Science of beauty". Am umarit asa, din intamplare, mici fragmente din emisiune. Stii ca nu obisnuiesc sa ma uit la tv. Au prezentat si explicat multe lucruri interesante, care au concluzionat o idee importanta: aceea ca femeile au un avantaj in fata barbatilor. Pana si protagonistul filmului se intreaba - "...de ce Domnul a echipat femeia cu atatea arme pentru seductie?"

Sa ajung si la aceea parte de care am amintit mai sus. Nu vreau sa mai lungesc, vreau doar sa vizionezi si tu filmul. Eschiva, schimbatul subiectului de convorbire, ca si multe alte lucruri facute, ar putea avea urmatoarea explicatie:

"Barbatii au acest camp de "anti-intimitate" in jurul lor care e intarit de sarcasm si umor. Poate pentru ca un barbat se poate indragosti de alta fata zilnic...poate e doar felul naturii de a proteja un barbat de el insusi."

Sa continui cu explicatiile proprii, cu parerile proprii... as putea face si asta dar, poate cu alta ocazie. Tin insa sa inchei asa, putin mai in gluma, putin mai in serios, spunand ca apoi ajungi sa ma cunosti ceva mai mult, si nu cred ca e bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu